Waar kan je chili olie bij gebruiken?
Ja, waarbij niet zou ik zeggen… alleen is dat een categorie ‘wij van WC Eend’. Ik vraag dit regelmatig op mijn Instagram (deze link gaat naar mijn highlights met gebruik van chili oil) aan mijn volgers en daar komen ZEER diverse antwoorden op.
Welke gerechten gaan goed met chili olie?
Dat kan het beste met een opsomming:
- Alles met rijst en/of noodels.
- Boterhammen met kaas (lekker).
- Houmous combineren met chili oil.
- Kip en vlees, vis ook wel alleen dat doe ik dan weer iets minder.
- Pindakaas!!!! Wie is er niet groot mee geworden… (thanks Ginny)
- Salades, met name als je een salade net even wat meer kick wil geven.
- Pastagerechten! Al zou ik het niet teveel gebruiken, het Aziatische smaakprofiel is dan toch wel echt bepalend.
- Bij tosti’s! Met name mixen met ketchup (Heinz) is echt een aanrader!
- Op avocado, het geeft dat vettige van de avocado een lekkere kick.
Waarbij kan je chili olie beter niet gebruiken?
Pap, gadverdamme. Echt geen aanrader, maar als jij dit wel lekker vind: Doe je ding!