Over Chillie Vinnie
Op deze pagina staat alles ‘over’ Chillie Vinnie: Wat het is, hoe je het gebruikt, wie ik ben en waarom ik dit doe. Vragen? Neem contact met mij op.
Wat is Chillie Vinnie?
Chillie Vinnie is een chili olie die smaak en pit combineert. De basis is zonnebloemolie, verse pepers en gedroogde pepers en ik vul dit in het kookproces aan met smaakvolle ingrediënten zoals steranijs, gember en sojasaus. Hierdoor ontstaat een mooie balans tussen pittigheid en een rijke smaak. Bijkomend voordeel: Door deze combinatie zijn smaakversterkers zoals zout, conserveermiddelen en andere kunstmatige toevoegingen niet nodig. Chillie Vinnie is daarmee helemaal puur en natuurlijk!
Hoe gebruik ik Chillie Vinnie?
Chillie Vinnie is de perfecte finishing touch op (bijna) elke maaltijd. Bereid je noodles, pasta’s, rijst, tosti’s of broodjes zoals je altijd doet en maak het af met een lepeltje Chillie Vinnie er overheen. Zo krijgt je gerecht net wat meer pit en smaak. Extra handig: iedereen kan dit voor zichzelf doseren, dus je kunt het zo pittig maken als je zelf wil! Ook ideaal met kind(eren).
Wie is Chillie Vinnie?
Ik ben Vincent, beter bekend als Vinnie, en ik maak chili olie. Ik hou van koken, eten, kookfilmpjes kijken en nieuwe dingen uitproberen en zo is Chillie Vinnie ontstaan (zie video). Daarnaast werk ik als marketeer in loondienst en bouw ik websites als ZZP’er. Ik woon in Hilversum samen met mijn vrouw (die overigens geen Chillie Vinnie lust), ons zoontje Sven van 2 jaar (die elke oliefles “Vinnie olie” noemt) en onze kat Nacho (die alles eet wat los en vast zit, maar nog van de Chillie Vinnie is afgebleven). Ook draai ik als DJ, hou ik van klussen en kom ik soms wat uren tekort op een dag :-).
Hoe is Chillie Vinnie ontstaan?
Mijn liefde voor de Chinese keuken is ontstaan tijdens een reis door, jawel, China in 2016. Bij de klassieke Sechuan hotpot in Chengdu ben ik liters zweet verloren, maar is mijn enthousiasme voor de Chinese peper geboren. Ik ontbijt het liefst met rijst, dim sum is mijn favoriete lunch en voor noodles kun je me wakker maken, kortom: I love it. Zeker in chili olie komt voor mij alles wat de Chinese keuken zo lekker maakt samen. En aangezien ik graag dingen uitprobeer, dacht ik: dit ga ik zelf maken!