Frequently Asked Questions (F.A.Q)
Op deze pagina staan mijn antwoorden op veel gestelde vragen. Toch nog vragen? Neem contact met mij op.
F.A.Q.
Zeker, ik maak alles (wel met behulp van mijn Magimix) in mijn eigen keuken en schuur. I.v.m. de geur die soms dagen in het huis blijft hangen ben ik, terecht, door mijn vrouw verbannen naar de schuur.
Zeker! Ik heb een aparte retail-prijslijst. Neem even contact met mij op en dan bekijken we de mogelijkheden.
Nee, voorlopig nog niet. Er zit natuurlijk wel een ‘crunch’ in de vlokken, maar ik zou dit zelf geen ‘crispy’ chili oil noemen. De reden dat ik dit niet doe is dat ik niet de tijd en de ruimte heb om zoveel uien of knoflook te frituren. Wie weet, ooit.
Yes! Er bestaan veel controverses rondom ‘MSG’ of ‘Vetsin’, maar één ding is iedereen het wel over eens: In de Aziatische keuken is MSG of Vetsin gewoon een standaard ingrediënt bij veel maaltijden. Ik gebruik een natuurlijke versie die gemaakt wordt uit kikkererwten.
Daarnaast ben ik wetenschappelijk ingesteld en is er nooit bewezen dat Vetsin of MSG een negatief effect heeft op onze gezondheid. Je mag prima zeggen: “Ik eet het niet…”, dan zul je een ander product moeten kopen. Zowel de Keuringsdienst van Waarde, David Chang (Mind of a Chef met Harold McGee) als vele andere artikelen hebben uitgebreid aandacht besteedt aan dit onderwerp.
Ik maak, per keer, zo’n 100 potjes en van alle potjes vormt Vetsin nog geen 0.05%.
Ja dat zou je wel zeggen, maar ik heb versies zonder Vetsin gemaakt en die waren echt minder lekker. Om die reden blijft het er, voorlopig, in.
Absoluut, ik werk volgens de HACCP-procedures. Op 16-04-2025 heb ik via HorecaHero een HACCP-cursus afgerond en voltooid (bekijk certificaat).
O.a. rauwe knoflook en/of Spaanse pepers kunnen sporen van botulisme bevatten. Om dit te voorkomen verhit ik alles tot minimaal 150-graden en steriliseer ik de potjes boven de 130 graden gedurende 10 minuten.
Als je mij niet kent is dit een terechte vraag, ik ben een absolute monnik als het aankomt op mijn apparatuur. Ik wil dat alles grondig schoon is en steriel werken is essentieel (los van HACCP).
Ik heb in mijn eigen koelkast meerdere experimenten staan om te testen hoe mijn producten blijven na diverse maanden. Momenteel heb ik een potje al langer dan 10 maanden dicht in de koelkast, die ziet er nog perfect uit. Daarom label ik alles momenteel op 9 maanden minimaal. Mocht er toch iets mis zijn, zie mijn klachtenbeleid of algemene voorwaarden.